Møt det nye Mobbe,- elev- og lærlingombudet i Telemark

Av: Maarten Frank / Publisert: 05.09.2017 / Oppdatert: 15.09.2017

Magnus Bekkevold er elever og lærlingers nye ombud i fylket vårt. Han gleder seg til å få kommet skikkelig i gang, og ønsker å være en god støttespiller for fylkets ungdom.

Bekkevold har jobbet med ungdom siden 2005, men tror at den nye jobben vil gi mange nye problemstillinger.

- Jeg har tidligere jobbet mye med ungdom som har store utfordringer. Dette blir jo en litt annen setting. Mobbeaspektet ved jobben blir særlig interessant, og jeg skal bruke en del tid nå i starten på å gjøre meg bedre kjent med arbeidsområdet. Noe av det første jeg vil gjøre er å dra rundt på alle de videregående skolene og informere de nye VG1 elevene om hjelpen jeg kan gi dem, sier han.

Ombudet skal arbeide for at elevenes, lærlingenes og lærekandidatenes rettigheter blir ivaretatt og har en uavhengig stilling i fylkeskommunen, uten tilknytning til de andre avdelingene eller skolene.

Uavhengigheten er viktig for Bekkevold som ønsker at det skal være lett for unge å kontakte ham.

- Jeg vil oppleves som troverdig, og som en person som det er lett å ringe til og prate med når det trengs. Det er derfor viktig at denne jobben er uavhengig, og litt på siden av den vanlige skolen. Det skal føles trygt å ringe til mobbe,- elev og lærlingombudet, mener Bekkevold.